top of page

CERCLE GR

El Cercle Garrotxa Ripollès oferim acompanyament, assessorament i formació

per a emprenedoria col.lectiva en l’Economia Social i Solidària a la Garrotxa i Ripollès.

postal_CGR-ESS-2019-20-petita.jpg

El Cercle Garrotxa Ripollès és un projecte sorgint del programa AraCoop promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com a iniciativa per a impulsar l’economia social i cooperativa a Catalunya. Actualment hi ha 14 Ateneus Cooperatius a tot el territori català. El Cercle GR som part de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines juntament amb 12 entitats agrupades i organitzades en 4 cercles territorials.

La manera organitzativa del programa, és que les pròpies iniciatives i cooperatives s'agrupin i portin a terme diferents accions amb el mateix fi.

El Cercle Garrotxa Ripollès presenta una proposta amb diferents eixos de treball; un d’ells és el foment del cooperativisme i l’acompanyament en la creació, la consolidació i la transformació a projectes, iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària. Per aquesta raó s’ha dissenyat un programa específic anomenat La Grimpada, que esdevindrà un cicle de formacions i acompanyament a projectes de l’Economia Social i Solidària a la Garrotxa i al Ripollès. Així mateix, facilitem el treball amb el Cercle Assessor, projectes experts en la gestió i situació legal, laboral i fiscal de cooperatives i entitats de l'economia social.

També són eixos de treball: El foment de l’ESS entre les joves, als espais educatius, tant de caire formal com no formals. La realització d’una diagnòsi territorial sobre l’estat de l’ESS i l’Agroecologia local. La formació i acompanyament a prescriptors del territori. La possibilitat d’acompanyar amb una mirada d’ESS a la reempresa. El suport logístic a la XES Ripollès i la XES Garrotxa. La intenció de treballar conjuntament com a cercle GR.

Qui som el Cercle Garrotxa Ripollès?

El Cercle Garrotxa Ripollès som part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i 

Ateneu Cooperatiu Terres Gironines. Les entitats agrupades del Cercle GR som:

Resilience Earth

Cooperativa Arran de Terra

Suara Cooperativa

LaQperativa

ENTITATS COL·LABORADORES

Organitzacions comunitàries:

Arriant

Núria Social Olot

La Clau SCCL

Grup de Suport

Xarxes d'Economia Solidària:

XES Ripollès

XES Garrotxa

Institucions públiques:

DinàmiG

Agència de Desenvolupament del Ripollès

bottom of page