top of page

EstiuCOOP 2021

CAMINANT EN LA SOLIDARITAT I EL COOPERATIVISME  AMB
JOVES DE 13 A 20 ANYS 

DEL 10 AL 16 DE JULIOL / GARROTXA I RIPOLLÉS

Cartell EstiuCOOP.png

Aquest estiu arriba EstiuCOOP amb un format diferent a les edicions anteriors!

Si tens entre 13 i 20 anys, del 10 al 16 de juliol et pots endinsar en una ruta d'una setmana per la Garrotxa i el Ripollés mentre coneixes en primera persona iniciatives que treballen en base el cooperativisme i l'economia social i solidària.

El recorregut començarà a Argelaguer el dia 10 de juliol i acabarà a Olot el dia 16, passant per Sales de Llierca, Sant Eudald de Jou, Talaixà, Beget, Sant Pau de Segúries i Mas la Sala

 

Programació per dies:

Dia 1 (10 de juliol): Jornada a Argelaguer.

El punt de trobada serà el municipi d’Argelaguer a les 9:00h. Quan hi siguem totes, farem uns jocs de presentació i coneixença i algunes dinàmiques per trencar el gel. Tot seguit, visitarem la primera de les iniciatives que treballen des de l’Economia Social i Solidària que trobem en aquest municipi, Esfèric, que es dediquen a la construcció mitjançant estructures de fusta. A la tarda, farem al segona visita a Clau, una cooperativa d’artistes i músics que té la seu també a Argelaguer, i ens prepararem per a fer nit en un espai cedit per a l’Ajuntament.

Dia 2 (11 de juliol): D’Argelaguer a Sales de Llierca.

Ens llevarem al matí i després d’esmorzar ens posarem en ruta fins el municipi veí de Tortellà, on després de fer una ràpida aturada a la piscina municipal per refrescar-nos una mica, arribarem a la vila per a visitar els projectes de Terra Aspra (elaboració de cervesa artesana) i la Petjada Solidària (reutilització i reaprofitament de roba de segona mà en bon estat). Tot quan baixi el sol, farem camí fins al castell de Sales de Llierca, on farem nit.

Dia 3 (12 de juliol): De Sales de Llierca a Sant Eudald de Jou.

Ens llevarem, esmorzarem i coneixerem i col·laborarem amb el consolidat projecte de Triticatum (elaboració de farines amb blats antics i autòctons). Després farem via fins Mas el Trull, a Sant Eudald de Jou que disposa de terreny per acampar on soparem i farem nit.

Dia 4 (13 de juliol): De Sant Eudald de Jou a Talaixà.

Al matí, després d’esmorzar, en el mateix Mas el Trull, coneixerem el projecte d’Ecollavors (banc de conservació de llavors autòctones) i el Grup de Consum Arigany (nuclis de consum que s’organitzen per a comprar producte agroecològic). Després enfilarem camí per l’alta Garrotxa, i després d’una bona tirada arribarem a Talaixà, on coneixerem el projecte del Centre Excursionista d’Olot per recuperar el refugi d’aquest punt característic de l’alta Garrotxa i on tindrem el privilegi de sopar i dormir.

Dia 5 (14 de juliol): De Talaixà a Beget

Després d’esmorzar a Talaixà continuarem camí cap a Hortmoier, però abans d’arribar coneixerem l’entitat d’Ovoxo, veïns i veïnes d’Oix organitzats per donar resposta a necessitats que sorgeixen de viure en aquest territori. Continuarem fent camí fins arribar al municipi de Beget, on farem nit.

Dia 6 (15 de juliol): De Beget a Sant Pau de Segúries passant per Rocabruna.

Al matí, després de fer un breu descobriment del poble, continuarem la ruta fins a Rocabruna, on podrem conèixer el projecte de xai de pastura d’en Toti. Tot seguit farem una bona tirada fins Sant Pau de Segúries, al Mas la Sala, on soparem i farem nit.

 

Dia 7 (16 de juliol): Mas la Sala i tornada a Olot.

Al matí esmorzem i podrem conèixer de primera mà el projecte de Mas la Sala, una cooperativa d’habitatge i producció agroecològica i ramadera format per un col·lectiu de joves. Després farem motxilles i tornarem a Olot amb autobus públic.

 

Informació i inscripcions a arriant.org i info@arriant.org

Telèfon: 972 69 11 23 i 680 237 745

bottom of page